PIANO
Lahden Musiikkimaa Oy  ·  Hämeenkatu 5 F  ·  15110 Lahti  ·   044 777 0617  ·  musiikkimaa@gmail.com  ·
Piano on monipuolinen instrumentti, jolle on sävelletty uskomaton määrä erilaista soitettavaa. Ohjelmistoa löytyy klassisesta kevyeen, kamarimusiikista konserttoihin. Alkeiden oppimisen jälkeen on mukava musisoida yhdessä toisten kanssa tai vaikkapa säestää omaa laulua. Soitettava ohjelmisto ja opintojen eteneminen suunnitellaan jokaisen oppilaan kohdalla hänen tavoitteitaan kuunnellen.

Pianonsoiton voi aloittaa aikaisintaan 3-4-vuotiaana riippuen lapsen
motivaatiosta ja kyvystä keskittyä. Pienimmille soittajille suositellaan usein lyhyempää soittotuntia esim. 15min, jotta lapsi jaksaa keskittyä ja mielummin vaikka sen tunteen että tunti oli aavistuksen liian lyhyt. Tunnin pituutta pidennetään keskittymiskyvyn ja omaksumistaitojen kehittyessä.
Pidemmälle edistyttäessä kannattaa harkita 45-60 minuutin mittaista soittotuntia.
Yläikärajaa pianonsoiton aloittamiselle ei ole.
Aikuisoppilas pystyy edistymään samaa vauhtia kuin lapsikin, joskus nopeamminkin. Edistymisen suhteen motivaatio on usein suurempi vaikuttaja kuin niin sanotut ”musiikilliset lahjat”.

Soittotunnit voi aloittaa vaikka pianoa ei vielä kotona olisikaan. Harjoittelumahdollisuutta voi ensi alkuun kysyä vaikkapa piano-oppilaan koululta. Lahden kaupunginkirjastossa voi käydä harjoittelemassa pientä maksua vastaan. Piano-opinnot voi aloittaa vaikka kosketinsoittimella, mutta heti kiinnostuksen herättyä kannattaa harkita oman pianon hankkimista. Hyvä soitin motivoi harjoittelemaan!
Pianon ostamista harkitsevan kannattaa kysyä apua soitinliikkeistä, pianonvirittäjiltä ja soitonopettajalta. Sekä akustisten että digitaalisten pianojen hinnat lähtevät yleensä noin 200 eurosta ylöspäin. Suurin osa musiikkiliikkeistä myy sekä uusia että käytettyjä soittimia. Pianon voi löytää myös nettihuutokaupasta tai tuttavalta.